Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.12.2007 13:55 - ~XoRoSkOP_zA_kOsAtA~
Автор: nanito0y Категория: Забавление   
Прочетен: 2729 Коментари: 1 Гласове:
0



XoPoCkon Ha KoCaTa

imageНачинът, по който възприемаме, подчертаваме и търсим красотата, се обуславя от различни социални и психологически аспекти. Все пак съществуват и други фактори, които ни влияят, независимо дали го осъзнаваме или не. Нашият зодиакален знак определя личността ни, а оттам и нашите навици за поддържане на външния вид. Зодията определя и начините, по които трябва да се грижим за косата си.

ОВНИТЕ Никога не трябва да се притесняват за гъстотата на своята (обикновено къдрава) коса. Те са щастлив слънчев знак, благословен с онзи тип коса, който ние сме свикнали да наричаме “нормална” – нито прекалено суха, нито бързо омазняваща се. Планетата, която управлява знака Овен, е Марс, който както всички знаем, е наричан още “червената планета”. Това обяснява защо представителите на този знак често търсят поне лек червен нюанс в цвета на косата си.

ТЕЛЕЦ Не особено гъста, но много добре поддържана коса. Този знак като цяло е много женствен. Това е причината, поради която Телците изключително рядко се подстригват по-късо от раменете.

БЛИЗНАЦИ Това е въздушен знак, свързван обикновено с идеята за движението. Това е причината често практичността да оказва решаваща роля при избора им на прическа. Близнаците предпочитат къса коса, която не затруднява движенията им. Дори тези представители, които поддържат дълга коса, обикновено я прибират плътно до главата.

РАК Въплъщението на зрялата, реализирала се жена. Основната характеристика на тяхната коса е, че дори когато искат да изглеждат неглиже с падащи по раменете и врата кичури, косата не престава да излъчва женственост и красота. Представителките на Рака сигурно са били тези, които са узнали тайната на дългите коси и със сигурност те са причината в мъжкото съзнание да се всели схващането, че единствените желани жени са с дълга коса.

ДЕВА Консервативни класици в отношението си към косата. Тяхната коса е здрава и винаги грижливо поддържана, както и останалата част от тялото. Девите са всеизвестни с особената си почит към здравето и хигиената. Естествено получават и нещо в замяна, защото тяхната коса не е склонна към изтъняване и й трябва наистина много дълго време преди да посребрее.

Косата на ВЕЗНИТЕ е толкова чаровна, колкото и самите те. Подобно на Раците, те предпочитат да оставят косата си да расте свободно около лицето, като трептяща рамка. Влюбени в красотата, Везните се стремят към изтънчени, но ненатрапващи се ефекти, като дискретни кичури в различен цвят, с които да подчертаят най-красивото в косата си. Нищо прекалено ексцентрично, макар те да харесват засукани прически и цветови нюанси.

СТРЕЛЦИТЕ изглеждат изключително добре вързани на конска опашка и/или с лента за глава. Те подчертават младостта и свежестта, която излъчва косата.

КОЗИРОГ Нямат явно изразени предпочитания за дължина на косата, но определено имат собствен стил. Обикновено търсят класически, дори строги прически, такива които пасват на всяка ситуация – от ежедневна до официална.

РИБИТЕ се опитват да експериментират с много различни прически и наистина много трудно се спират на определен стил за дълго време. Нещо като своеобразен обет към принципа на разнообразието. Забавното е, че колкото повече Рибите се опитват да подчинят косата си на определен стил, толкова по-различни са резултатите. Оказва се, че те имат дарбата да постигат прекрасни резултати, когато полагат минимум усилия.

Както вероятно вече сте забелязали, има нещо сбъркано в тази хронология на зодиакалните знаци. Всъщност някои от тях липсват и това са именно знаците, чиито названия се асоциират най-много с косата. Или казано с други думи, запазили сме най-доброто за накрая:

ЛЪВ Естествена грива. Лъвът естествено се асоциира с косата, заради драматичния си вид. Представителите на най-царствената зодия често предпочитат прически на етажи, за да се доближат максимално до вида на истинската лъвска грива. Открихме, че много коафьори, известни с изобретателността и склонността си към експерименти с косата, принадлежат именно към тази зодия. Това, което Лъвовете умеят най-добре, е да носят с удоволствие своята рошава грива. Когато открият прическата, която най-много им подхожда, много рядко я променят.

СКОРПИОНЪТ се асоциира с окултното измерение, където косата играе изключително важна роля. Ако някой е признат за познавач в сферата на сексуалността и емоциите, то това е Скорпионът, майстор на прелъстяването и мистериите. Косата на Скорпиона излъчва жизненост и е неопределено... секси, без значение дали е прибрана или пада свободно на каскади или къдрици. Те предпочитат да я оставят свободно да расте, сигурни, че винаги изглежда добре. Косата на Скорпионите притежава онова особено свойство, да изглежда винаги впечатляващо.

ВОДОЛЕЯТ има най-силна връзка с косата от всички 12 знака от зодиака. Виновна за това е влиятелната планета Уран, владетел на електричеството (и на още много неща). Косата е елементът от човешкото тяло, който реагира най-силно на електричество. Жената Водолей е напълно обсебена от своята коса. Последният поглед в огледалото преди да излезе не е фокусиран върху грима, дрехите или обувките, а неотменно се отправя към прическата. И въпреки че повечето Водолеи имат безупречно красива коса, те никога не са доволни от нея. Тя винаги е прекалено къдрава или права, твърде сплескана или прекомерно обемна, твърде ярка или безцветна – никога не е такава, каквато трябва да бъде. Когато е под голям стрес или в цикъл, косата на дамата Водолей полудява, следвайки собствените си желания. Като ексцентричен знак водолеите обичат да си правят нови и смели прически или да накажат непокорната коса като я поддържат много къса и пак няма да бъдат напълно доволни от резултата.

Косата и Хороскопът

В хороскопа, всеки зодиакален знак се свързва с един от четирите основни елемента : ВЪЗДУХ, ВОДА, ОГЪН и ЗЕМЯ.

ВЪЗДУХ Този елемент се свързва с абстрактното мислене. Той ни дава силата да се откъснем от емоционалните проблеми, за да можем да ги анализираме рационално.

ВОДА Изразява емоционална зрялост и разнообразие, нуждата от прочистване – физическо и емоционално. Водните знаци възприемат емпатично всичко около нас.

ОГЪН Променлив елемент, който изразява действие, сила и разкош. Огънят ни прави страстни и темпераментни.

ЗЕМЯ Стабилност, равновесие, практичност – това са основните характеристики на този елемент. Този елемент осигурява баланс между тялото и материалния свят.

Във всеки от тези елементи можем да открием вдъхновение за повече красота. Можем да направим следните няколко паралела:

Въздух – Цвят
Това, което виждаме с очите, си не е истинският цвят на нещата, а цветът, който предметите отразяват, след като погълнат всички останали цветове. Понеже не виждаме въздуха, не мислим за него. Но какво се случва, ако случайно се появи дъга в небето? Тя със сигурност привлича погледа и задържа вниманието. Също както въздухът решава да сложи своята брилянтна цветна тиара, ЦВЕТЪТ привлича вниманието, отразявайки вашата индивидуалност за света.

Вода – Естествена мекота
Суха, разрошена, заплетена. Три качества, които по никой начин не искаме да бъдат асоциирани с нашата коса. Ние искаме тя да бъде МЕКА и чувствена, да притежава качествата на ВОДАТА, да пада леко като водни вълни в тяхната вечна игра, приятни на допир, почти прозрачни. Ако в косата ни има достатъчно вода, тя носи със себе си всички тези качества. Тя ще пада на каскади по раменете ни с МЕКОТАТА, присъща за женствеността и елемента ВОДА.

Огън – Блясък
Кое е това, което привлича вниманието ни върху нечия коса? Кое ни кара да си мислим, че е красива? Колкото и да е гъста, тя няма да ни се стори неотразима, освен ако няма БЛЯСЪК. Начинът, по който улавя светлината, рефлексите, които ни напомнят за блясъците и топлината на ОГЪНЯ. Както сякаш с всяко трепване на пламъка светлината се усилва, така и с всяко движение на кичур дълга красива коса се разкрива допълнителен блясък.

Земя – Жизненост
Всичко, което расте, се нуждае от енергия. Нищо не се ражда от нищото... Най-щедрият ни източник на енергия е Майката Земя. Тя осигурява стабилност и храна. Какво ще се случи, ако имаме перфектна коса, но с нездрави корени?Тя очевидно ще опада. Първо трябва да се погрижим за корените, това е източникът на нейната ЖИЗНЕНОСТ и здраве. Това е първата стъпка: да пазим косата си свързана със земята, да я снабдим с ЖИЗНЕНОСТТА на елемента ЗЕМЯ




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Is cantered legs done stipulated.
01.11.2012 01:36
They <a href=http://flavors.me/tricorgeneric/>tricor liver damage</a> blood ward <a href=http://flavors.me/zetiacoupons/>zetia full prescribing information</a> burning glen <a href=http://flavors.me/duloxetinecymbalta/>cymbalta withdrawal serotonin syndrome</a> idle shot brother.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nanito0y
Категория: Забавление
Прочетен: 2357866
Постинги: 28
Коментари: 451
Гласове: 233
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031